Belangrijke info Kids Swim

26 Aug 2024

Swim & Dance to Fight Cancer…  De naam zegt het al: we gaan zwemmen en dansen. Daarom is de invulling van deze dag, en zeker ook het zwemparcours, anders dan in voorgaande jaren.

Opgelet: Nieuwe route voor de Kids Swim!
Op het bijgevoegde plaatje zie je de twee verschillende zwemroutes. De kids zwemmen 600 meter, de volwassenen zwemmen 2.000 meter.

Alle kinderen en volwassenen starten vanaf de pier. We houden bij het indelen van je startgroep, ook wel een wave genoemd, rekening met vriendenteams en eventuele volwassenen die zich als jouw begeleider hebben opgegeven.

Zodra je in het water ligt, zwem je de eerste 100 meter dezelfde route als de volwassenen. Hierna heeft jouw eventuele begeleider twee opties:

  • Optie 1: Jouw begeleider zwemt de 2.000 meter route. Jullie kunnen afspreken om elkaar bij de 15 meter lange stormbaan te ontmoeten en even te wachten. Dit spring- en speelobstakel ligt namelijk op beide routes. Daarnaast kunnen jullie afspreken om samen de laatste 180 meter (waar de routes ook weer samenkomen) te zwemmen en zo gezamenlijk te finishen.

Er zijn genoeg suppers en bootjes van de reddingsbrigade op het water om een oogje in het zeil te houden. Veiligheid boven alles.

  • Optie 2: Jouw begeleider zwemt de Kids Swim route van 600 meter en blijft de hele route bij jou.