Over Fight cancer

In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ willen wij jou inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker bij jongvolwassenen. Je kunt geheel op jouw eigen manier een bijdrage leveren. Zo kun je een eigen actie starten, deelnemen aan één van onze leuke evenementen, geld doneren of vrijwilliger worden. Samen kunnen wij onze droom realiseren: kanker verslaan!

Fight cancer wil iets doen aan deze schokkende aantallen. Wetenschappelijk onderzoek én preventie zijn hierin heel belangrijk. Door meer kankeronderzoek kunnen we echt een oplossing vinden. Ons doel is dus ook om onder jongvolwassenen een beweging te creëren tegen deze verschrikkelijke ziekte. 



Samen dragen we bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is! Want met jouw actie en donatie maak je onderzoek naar een oplossing mogelijk. 
Van iedere gedoneerde euro gaat minimaal 75 cent rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van kankeronderzoek en preventie.

LEES MEER OVER DE WEG VAN EURO NAAR OPLOSSING

Onze aanpak                                                                                     
Vanuit de liefde voor het leven en door samen met jou een beweging te creëren tegen kanker, ontstaat de awareness voor kanker die juist zo belangrijk is. Met de fondsen die wij werven, financieren wij -  via KWF Kankerbestrijding - wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Om onderzoek naar kanker te kunnen blijven doen en om mensen de juiste voorlichting te geven, is nog steeds heel veel geld nodig. Daarom roept Fight cancer iedereen op om in actie te komen. Jij maakt het verschil! Van het organiseren van een benefietparty of hardloopwedstrijd, tot een donateurschap. Alles kan. 

Onderzoek = meer genezing
In de toekomst kunnen meer mensen kanker overleven. Dat komt door vernieuwende kankeronderzoeken. Op dit moment zijn ruim 67% van alle patiënten na vijf jaar nog in leven. In 1949 was dit nog maar 25%. We gaan dus vooruit, maar zijn er nog lang niet! Onze droom is dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is.

Preventie = minder kanker
Helaas is kanker niet te voorkomen door gezond te leven. Toch blijkt uit onderzoek dat één derde van alle kanker dat wel is. We weten steeds beter welke risicofactoren invloed hebben op kanker. Een gezonde leefstijl speelt daarin zeker een belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen vergroten namelijk de kans op kanker. Vandaar dat Fight cancer preventief onderzoek steunt en mensen hier graag meer voorlichting in geeft. Op die manier kunnen we kanker eerder tegengaan.

Kwaliteit van leven
Lange tijd draaide het in de oncologie maar om één ding: patiënten zo lang mogelijk in leven houden. Hóé patiënten overleefden was van ondergeschikt belang. De laatste decennia denkt men daar gelukkig anders over. Kwaliteit van leven is minstens zo belangrijk. Steeds vaker weegt men de verwachte levensverlenging van een behandeling af tegen de impact op de kwaliteit van leven. Kwaliteit van leven is een breed begrip. Ze wordt niet alleen bepaald door de lichamelijke gevolgen van kanker(behandeling), maar ook door de psychologische, sociale en maatschappelijke impact van de ziekte.

Waarom onderzoek?
Wetenschappelijk onderzoek is de basis voor de bestrijding van kanker. Dankzij onderzoek stijgt de gemiddelde overlevingskans van patiënten en verbetert de kwaliteit van leven. We kunnen kanker alleen terugdringen als we de ziekte beter begrijpen. Daarom investeren we in onderzoek en zorgen we ervoor dat de kennis die dit oplevert wordt vertaald naar de patiënt.

Waarom preventie?
Voorkomen is beter dan genezen. Helaas kun je kanker niet altijd voorkomen door gezond te leven. Wel toont 
onderzoek aan dat meer dan één derde van alle kanker te voorkomen is. Een gezonde leefstijl speelt daarbij een belangrijke rol. Roken, overgewicht, te weinig bewegen, ongezonde voeding, te veel alcohol en onverstandig zonnen zijn risicofactoren. Fight cancer wil deze risicofactoren bewust maken en zet zich daarom is voor preventie. Zodat er meer voorlichting gegeven kan worden wat ervoor kan zorgen dat er minder kankerpatiënten zullen zijn.

Betere kwaliteit van leven
Steeds meer mensen overleven kanker en ook steeds langduriger. De langetermijneffecten van kanker(behandeling) worden daardoor steeds zichtbaarder. Bijna alle patiënten hebben tijdens en na de behandeling behoefte aan begeleiding en ondersteuning.