Raad van toezicht

De dagelijkse organisatie van Stichting Fight cancer bestaat uit een hecht team van vaste medewerkers. Daarnaast heeft Fight een controlerende en ook inspirerende Raad van Toezicht. Onze evenementen worden georganiseerd door (semi)vrijwilligers door heel het land. Maak hier kennis met onze RVT leden.

Ruud Koornstra - voorzitter

Ruud Koornstra begon zijn carriére als televisieproducent. Na de verkoop van zijn succesvolle mediaonderneming in 2000 ging bij Ruud het roer volledig om. In 2001 startte hij samen met zijn schoolvriend en kompaan Tendris een initiëringmaatschappij voor duurzame bedrijven. Hij zorgde voor duurzame industrie-shifts op het gebied van energie, verlichting, vervoer en een tal van andere innovaties. Een betere wereld voor iedereen is nog steeds zijn motto. 

"Exponentiële problemen vragen om radicale exponentiële oplossingen. Laten we daar aan werken en samen groot durven dromen."

Jurriaan Callenbach

Jurriaan zet zich gedreven, betrokken, positief en enthousiast in om personen en organisaties te helpen buiten de bestaande kaders te kijken. Met sterk geloof in samenwerken en het gebruiken van verborgen potentieel verbindt hij mensen en partijen om business development en innovatie mogelijk te maken. 'Eruit halen wat erin zit' is wat hem drijft. Na zijn studie Bedrijfskunde heeft hij 18 jaar gewerkt bij IT-dienstverlener CMG en werd hij in 2005 één van de medeoprichters van Alpe d'HuZes. In 2011 ging hij bij KWF kankerbestrijding werken om alle opgedane ervaringen ook maatschappelijk in te gaan zetten.

"Work hard, play hard and have fun."

Geert Lammerink

Geert woont samen met Linda in Amersfoort en is vader van twee kinderen. Sinds 2016 weten Geert en Linda dat de oudste - Ife (2014) - het Kabuki Syndroom heeft. Vandaar dat Geert heeft besloten om zich actief in te zetten op het gebied van gezondheidszorg. Zo heeft Geert voor KWF Kankerbestrijding en voor het Prinses Máxima Centrum gewerkt. Inmiddels is hij werkzaam voor Stichting Wemos. Dat is een stichting die zich inzet voor toegankelijke gezondheidszorg wereldwijd.

Voor zijn dochter (en voor de naar schatting 600 andere Kabuki patiënten in Nederland) heeft Geert in 2021 Stichting Kabuki Syndroom opgezet. Inmiddels staat die stichting stevig op zijn benen. Vandaar dat Geert in 2023 heeft besloten om met zijn kennis op het gebied van gezondheidszorg en financiën Fight cancer te versterken.