De dagelijkse organisatie van Stichting Fight cancer bestaat uit een hecht team van vaste medewerkers. Daarnaast heeft Fight een controlerende en ook inspirerende Raad van Toezicht. Onze evenementen worden georganiseerd door (semi)vrijwilligers door heel het land. Maak hier kennis met onze RVT leden.
Ruud Koornstra - voorzitter
Ruud Koornstra begon zijn carriére als televisieproducent. Na de verkoop van zijn succesvolle mediaonderneming in 2000 ging bij Ruud het roer volledig om. In 2001 startte hij samen met zijn schoolvriend en kompaan Tendris een initiëringmaatschappij voor duurzame bedrijven. Hij zorgde voor duurzame industrie-shifts op het gebied van energie, verlichting, vervoer en een tal van andere innovaties. Een betere wereld voor iedereen is nog steeds zijn motto.
"Exponentiële problemen vragen om radicale exponentiële oplossingen. Laten we daar aan werken en samen groot durven dromen."
Karitha Wassenaar
Karitha Wassenaar richtte in 2018 als voorzitter de Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht mee op. Ze vond het geweldig om te ervaren dat zoveel mensen zich iedere keer actief willen inzetten en een sportieve prestatie willen neerzetten om geld binnen te halen. 'Daarnaast zijn de sfeer, de dynamiek en de verbinding die het evenement met zich meebrengen hartverwarmend en enorm waardevol. Het brengt deelnemers, supporters, sponsoren en verdere betrokkenen bij elkaar en brengt ieder op zijn of haar eigen manier iets'.
Na drie geslaagde edities heeft een nieuw team het stokje overgenomen en in 2024 was ze deelnemer aan de Swim en sindsdien, is ook bij haar, wekelijks zwemmen een vast ritueel geworden. Bij voorkeur in de Vecht.
Met haar rol als toezichthouder wil ze een structurele bijdrage leveren aan het mooie doel en het verder professionaliseren van Fight Cancer.
Karitha is na de Hotelmanagement school in Maastricht 15 jaar werkzaam geweest in de Sales & Marketing van internationale 5 sterren hotels. Sinds 2012 is ze erkend als een daadkrachtige interimmanager met zakelijk inzicht en een echte verbinder. Hierbij wisselt zij bij voorkeur de Zorgsector af met dienstverlenende of commerciële bedrijven met een maatschappelijke missie. Services en verandermanagement binnen de Facilitaire dienstverlening hebben haar speciale aandacht.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together (African proverb)
Geert Lammerink
Geert woont samen met Linda in Amersfoort en is vader van twee kinderen. Sinds 2016 weten Geert en Linda dat de oudste - Ife (2014) - het Kabuki Syndroom heeft. Vandaar dat Geert heeft besloten om zich actief in te zetten op het gebied van gezondheidszorg. Zo heeft Geert voor KWF Kankerbestrijding en voor het Prinses Máxima Centrum gewerkt. Inmiddels is hij werkzaam voor Stichting Wemos. Dat is een stichting die zich inzet voor toegankelijke gezondheidszorg wereldwijd.
Voor zijn dochter (en voor de naar schatting 600 andere Kabuki patiënten in Nederland) heeft Geert in 2021 Stichting Kabuki Syndroom opgezet. Inmiddels staat die stichting stevig op zijn benen. Vandaar dat Geert in 2023 heeft besloten om met zijn kennis op het gebied van gezondheidszorg en financiën Fight cancer te versterken.
Jurriaan Callenbach
Jurriaan zet zich gedreven, betrokken, positief en enthousiast in om personen en organisaties te helpen buiten de bestaande kaders te kijken. Met sterk geloof in samenwerken en het gebruiken van verborgen potentieel verbindt hij mensen en partijen om business development en innovatie mogelijk te maken. 'Eruit halen wat erin zit' is wat hem drijft. Na zijn studie Bedrijfskunde heeft hij 18 jaar gewerkt bij IT-dienstverlener CMG en werd hij in 2005 één van de medeoprichters van Alpe d'HuZes. In 2011 ging hij bij KWF kankerbestrijding werken om alle opgedane ervaringen ook maatschappelijk in te gaan zetten.
"Work hard, play hard and have fun."
Dennis van der Haagen
Al op de middelbare school hield Dennis van der Haagen zich bezig met de organisatie en techniek van schoolfeesten en musicals. Na 2 jaar HTS in Utrecht lonkte het werkveld. DJ werk, een eigen radiostation en aan de slag als technicus voor concerten en evenementen is wat hem in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw dagelijks bezig hield. Vanaf het begin van het nieuwe Millennium was hij oprichter van en, tot op de dag van vandaag, betrokken bij meerdere bedrijven die zich vooral technisch productioneel bezig houden met de totstandkoming van grote en kleine entertainment concepten en evenementen. De inmiddels wat meer beschikbare (vrije) tijd wordt besteed aan reizen met het gezin, werken op de eigen boerderij, expeditie klimmen en zich met raad en daad inzetten voor goede doelen zoals Fight cancer.
''Let’s go ! En nooit opgeven.''
Annemieke Plemp
Annemieke brengt met meer dan 15 jaar ervaring bij KWF Kankerbestrijding, waar zij nu verantwoordelijk is voor fondsenwerving en marketing, veel maatschappelijke en fondsenwervende kennis mee. Ze heeft van dichtbij gezien hoe de stichting is uitgegroeid tot een krachtig merk dat mensen inspireert om in actie te komen tegen kanker. ‘Ik ben heel trots op de impact van de acties en evenementen die Fight cancer heeft gerealiseerd en alle vrijwilligers en actievoerders die hieraan bijdragen’. Ze ziet in haar rol een kans om samen nóg meer te bereiken.