
24H WORKOUT
TO FIGHT CANCER
De 24-uurs workout, gepland van 8 tot 9 maart, is een initiatief als onderdeel van Swim to Fight Cancer Amersfoort. Gedurende 24 uur zullen teams van 20 deelnemers ieder een uur sporten. De opbrengst van deze indrukwekkende inspanning zal bijdragen aan de voortdurende strijd tegen kanker en de ondersteuning van Swim to Fight Cancer's waardevolle missie. Doe mee en maak een verschil in de wereld van 8 tot 9 maart.
Locatie: Discipline Sports Amersfoort
Datum: 8-9 maart 2024
Het event in 6 punten
Doelstellingen:
- Doel: 24 uur non-stop fitnesschallenge
- Teams: 24 teams, elk bestaande uit 20 gemotiveerde individuen.
- Tijdslot: Ieder team neemt één uur voor zijn rekening, wat resulteert in een continuüm van 24 uur.
- Opbrengst: De opbrengst van deze inspanning gaat naar Swim to Fight Cancer en het lokale Smaakcafé in het Meander
- Impact: Het evenement benadrukt teamwork, fysieke inzet en het gezamenlijke doel om kanker te bestrijden.
- Financiële steun: Iedere deelnemer betaalt 100 euro, wat volledig gedoneerd wordt.
Ontdek Meer:
Wat gebeurt er met de opbrengsten Ik wil meedoen, kan dat?De opbrengsten
In onze toewijding aan een betere toekomst verenigen we ons in de 24-uurs workout voor Swim to Fight Cancer Amersfoort 2024 en het Smaakcafé in het Meander Ziekenhuis. Deze 24 uurs workout marathon draagt daarmee bij aan zowel kankerbestrijding als aan het creëren van een ondersteunende omgeving voor patiënten en hun families. Met elk uur en elke oefening, dragen we bij aan de missie van Swim to Fight Cancer en het comfort dat het Smaakcafé biedt aan haar patiënten. Samen streven we naar hoop, bewustwording en een gezondere toekomst voor iedereen. Lees hieronder meer over de twee doelen.
Het Smaakcafé
Meander Medisch Centrum organiseerde onlangs het allereerste Smaakcafé voor oncologiepatiënten, gericht op het herstellen van eetlust na chemotherapie. Vijf patiënten en hun naasten namen deel aan een kookworkshop, geleid door de koks van Meander. Chemotherapie kan de smaak en reuk van patiënten beïnvloeden, wat hun eetlust negatief kan beïnvloeden. Het Smaakcafé bood praktische adviezen om de smaak positief te beïnvloeden, met nadruk op smaaksturing en het aanpassen van texturen. De koks, opgeleid in smaaksturing, deelden tips en recepten, waarbij patiënten actief deelnamen aan het bereidingsproces en feedback gaven. Het initiatief, geïnitieerd door chef-kok en coördinator Jelte Kuipers, onderstreept het belang van voeding bij het herstel van patiënten. Daarnaast wordt de sociale waarde van het evenement benadrukt, waarbij het delen van ervaringen en het herwinnen van eetlust samengingen. Meander hoopt in de toekomst meer Smaakcafés te organiseren, met als ultieme doel een Smaakpoli te realiseren. Deelnemers waren enthousiast en waardeerden niet alleen de culinaire ervaring, maar ook de onderlinge verbinding en steun die tijdens de workshop ontstond. Het Smaakcafé benadrukt Meander's inzet voor het welzijn van patiënten, waarbij voeding een integraal onderdeel is van het herstelproces.
Swim to Fight Cancer 2024
Dit jaar wordt er op 13 juli 2024 weer een nieuwe editie van de Swim to Fight Cancer georganiseerd. Waar we vorig jaar nog moesten uitwijken naar de vijver bij Emiclaer, zal de Swim dit jaar van start gaan vanaf het Eemplein.
Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer wordt baanbrekend onderzoek naar kanker gefinancierd. Daarnaast schenken ook zij een deel van de opbrengst aan het Meander Medisch Centrum Amersfoort. De doelgroep van Swim to Fight Cancer omvat individuen van alle leeftijden en achtergronden die vastbesloten zijn om actief bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Zowel ervaren zwemmers als beginners vinden zich verbonden door een gedeeld doel: geld inzamelen voor kankeronderzoek en bewustwording. Deze diverse gemeenschap omvat mensen die zijn getroffen door kanker, zorgverleners, vrienden en familieleden, en degenen die streven naar een wereld waarin kanker niet langer een bedreiging vormt. Swim to Fight Cancer verwelkomt iedereen die gelooft in de kracht van samenwerking en vastbeslotenheid om een verschil te maken in de strijd tegen deze ziekte.