Veelgestelde vragen

Wat is LoveLife Run?

add remove

LoveLife Run is een initiatief van Stichting Fight cancer, dat in 2021 is ontstaan. Het is niet zomaar een hardloopevent. Stoere (ex)-kankerpatiënten zoeken hun grens op door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen. Voorafgaand aan het event trainen de (ex-)kankerpatiënten 12 weken lang met hun naasten onder begeleiding van een gespecialiseerde trainer om de 5km run uiteindelijk te kunnen volbrengen. Hun lef maakt deze ultieme run met een lach en een traan zo bijzonder! Voor meer informatie bekijk de pagina Wat is LoveLife Run? op deze website.

Wat doet Stichting Fight cancer?

add remove

Fight cancer is een stichting die zich samen met jou inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Wij hebben een duidelijk motto: Love life. Fight cancer. Vanuit de liefde voor het leven inspireren wij mensen om samen met ons in actie te komen. Dit kan door mee te doen aan onze evenementen, zelf een actie te starten, donateur te worden of ons als vrijwilliger te helpen. 

LoveLife Run is één van de fondsenwervende evenementen van Fight cancer die door het hele jaar plaatsvindt. 

Is Stichting Fight cancer onderdeel van KWF?

add remove

Fight cancer was tot 2013 onderdeel van KWF en is sindsdien een zelfstandige stichting. Wij verschillen zowel in doelgroep als activiteiten van KWF. Wij richten ons voornamelijk op de doelgroep jongvolwassenen en wij richten ons op fondsenwerving via lokale events met lokale projectteams, waarmee we verbondenheid én betrokkenheid creëren vanuit de kern van de regio. We werken wel met KWF samen: zij helpen ons met de besteding van onze donatiegelden en zij monitoren de hiervoor door ons geselecteerde kankeronderzoeken.

Wanneer is LoveLife Run | Amsterdam en waar vindt het plaats?

add remove

LoveLife Run | Amsterdam vindt plaats op vrijdag 13 juni 2025. We gaan rennen op de Zuidas Run en mogen gebruik maken van een startvak van de Yet Zuidas Run, hoe gaaf! Zie bij de praktische informatie pagina alle info over tijden, routes etc. 

Wie organiseert LoveLife Run?

add remove

LoveLife Run is een initiatief van Stichting Fight cancer. Door het land zijn er in meerdere steden lokale organisatieteams gevestigd. Zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van jouw Run. Doordat het evenement lokaal georganiseerd wordt, benadrukt dit het lokale karakter van jouw stad. 

In Amsterdam is XSAGA onze partner voor de praktische organisatie van het event, en maken we gebruik van een startvak van de Yet Zuidas Run.

Is LoveLife Run een hardloopwedstrijd?

add remove

Nee, LoveLife Run is geen wedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn. Of je nou snel of langzaam rent, je mag het op jouw manier doen!

Met hoeveel deelnemers houden jullie rekening bij LoveLife Run?

add remove

Gemiddeld doen er ongeveer 200 deelnemers mee per editie van LoveLife Run, maar het verschilt per editie. Op de homepage van deze website kun je zien hoeveel deelnemers zich tot nu toe hebben ingeschreven. We kunnen tot ongeveer 250 deelnemers toelaten.

Wat gebeurt er als het evenement niet door kan gaan?

add remove

Bij onverwacht slecht weer of onvoorzienbare omstandigheden kan het event geannuleerd worden of de organisatie kan beslissen om uit te wijken (met een alternatief programma) naar een alternatieve locatie of alternatieve starttijd / datum. 

Kan iedereen meedoen aan LoveLife Run?

add remove

Iedereen kan meedoen aan LoveLife Run. Naaste, collega's, verzorgers en iedereen die mee wilt doen rennen samen met (ex)kanker patiënten om de Run te voltooien. (Ex)Kanker patiënten vragen we om een vragenlijst te voldoen tijdens de inschrijving zodat we hun gezondheid zoveel mogelijk kunnen waarborgen. Zij zullen dan aan een trainingstraject van 12 weken meedoen om zo klaar gestoomd te worden voor de Run!

Indien je zwanger bent of gezondheidsproblemen hebt, raden wij je aan om te overleggen met jouw huisarts. 

Bekijk de 'doe mee' pagina voor de deelnamemogelijkheden en leeftijdseisen.  

Deelnemers jonger dan 16 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van een ouder/verzorger. Een vrijwaringsverklaring dient ingevuld te worden voordat je kan deelnemen aan het event. De organisatie van LoveLife Run zal hierover contact met je opnemen of je wordt gevraagd op de dag van het event deze verklaring in te vullen.

Heb je een beperking en heb je ondersteuning nodig om deel te nemen? Neem dan contact op met het lokale organisatieteam via het contactformulier. We denken graag met je mee over mogelijke oplossingen.

Hoe kan ik mij inschrijven voor LoveLife Run?

add remove

Wat goed dat je mee wilt rennen met LoveLife Run! Klik op de Doe Mee knop of bezoek de 'Schrijf je in en doe mee'-pagina. Daar vind je de verschillende inschrijfmogelijkheden van jouw stad. Vaak zijn dit (ex)patiënt, naaste/regulier, verzorger en Businessteam. Klik op de inschrijfcategorie die toepasbaar is voor jou. Vul je persoonlijke gegevens in, creeër jouw actiepagina, maak een team aan of sluit je aan bij een bestaand team. Hierna krijg je toegang tot jouw actiepagina en start je met het werven van donaties. Je kunt na jouw inschrijving direct teamleden uitnodigen.

Ik wil mij graag aanmelden als patiënt. Waarom moet ik (medische) gegevens achterlaten?

add remove

Samen met een (sport)arts brengen wij een advies uit over of het veilig genoeg voor je is om deel te nemen aan de LoveLife Run. Uiteraard gebruiken we je antwoorden op deze vragen alleen voor de Run en gaan we vertrouwelijk om met de gegevens. 

Kan ik met één mailadres meerdere personen inschrijven?

add remove

Je kunt op ons platform niet met precies hetzelfde mailadres meerdere personen inschrijven. We hebben hier wel een trucje voor, maar let op want dit lukt niet bij alle providers. Zover bij ons bekend werkt dit trucje voor Gmail accounts, Hotmail en Icloud. 

Als je een plusteken (+) en een woord (in dit geval bijvoorbeeld naam van de 2e persoon van inschrijving) toevoegt vóór het @-teken in je huidige mailadres, komen de berichten nog steeds bij je huidige inbox terecht. Dit kun je oneindig vaak doen. 
 
Voorbeeld: vader Jan wil graag meerennen met zoon Piet en dochter Eva. Zijn mailadres is Jan.achternaam@gmail.com. Hij kan Piet inschrijven door het mailadres jan.achternaam+piet@gmail.com te gebruiken en voor dochter Eva jan.achternaam+eva@gmail.com. Alle mails worden doorgestuurd naar het originele mailadres van Jan.
Ziggo heeft een andere route. Zie: https://www.ziggo.nl/klantenservice/e-mail/alias-toevoegen#/

Hoe lang doe ik over 5 kilometer rennen?

add remove

De meeste renners van LoveLife Run doen ongeveer een half uur tot 40 minuten over het rennen van 5 kilometer. Een zeer geoefende renner doet er rond de 20 minuten over. LoveLife Run is geen hardloopwedstrijd, dus je kunt rustig aan doen!

Hoe pas ik mijn streefbedrag aan?

add remove

Heb jij je streefbedrag al behaald? Heel goed! Je kan het streefbedrag van jou of jouw team verhogen door in te loggen via de site. Ga naar 'mijn pagina' en klik op 'bewerk mijn pagina'. Let op: alleen de teamcaptain kan het streefbedrag van het team aanpassen. 

Omdat we graag zoveel mogelijk geld voor onderzoek willen ophalen, is er een inspanningsverplichting van €500 aan donaties per deelnemer. Het streefbedrag mag niet lager dan dit worden ingesteld. 

Vaak is een appje in je familie- of vriendengroep al genoeg om de inspanningsverplichting te halen. Bekijk onder het kopje 'Deelnemers' onze donatiewerving tips!

Ik sta al ingeschreven, maar wil alsnog aansluiten bij een Team. Kan dit nog?

add remove
Ja dit kan zeker! Log in op de website, ga naar jouw teampagina en klik op de knop ‘sluit je bij mij aan’ (of Join Us). 

Waarom betaal ik als businessteam inschrijfgeld?

add remove

Jouw inschrijfgeld als Businessteam wordt, samen met sponsorgeld en eventuele subsidies gebruikt om kosten te dekken voor het organiseren van het evenement. Denk hierbij aan kosten voor diverse veiligheidsdiensten en materialen om het evenement goed en veilig neer te zetten. Je ontvangt als businessteam ook wat terug voor je inschrijfgeld, zoals zichtbaarheid voorafgaand en tijdens het event. Als organisatie proberen wij zoveel mogelijk kennis en expertise in te zetten via vrijwilligers én producten en diensten te verkrijgen via sponsoring. Sommige zaken worden kosteloos verkregen, voor andere dingen moeten wij helaas kosten maken. Om kosten te drukken, worden veel materialen voor meerdere jaren op verschillende evenement ingezet. 

Wat ontvangt een Businessteam?

add remove

Bekijk de 'Doe Mee' pagina voor meer informatie over het inschrijfgeld dat Businessteams betalen om mee te kunnen doen aan dit event. Hier staat ook wat hierin inbegrepen is. Een businessteam kan rekenen op veel zichtbaarheid. Neem contact op met de lokale organisatie voor meer informatie.

Waar vind ik het deelnemersreglement?

add remove

klik hier voor het deelnemersreglement.

Wat moet ik doen als ik niet meer mee kan rennen op de dag zelf?

add remove

Neem zo snel mogelijk contact op met het lokale organisatieteam van jouw Run via het contactformulier. Zij kunnen jou verder helpen.

Waar gaan de donaties heen?

add remove

Door jouw bijdrage kunnen talentvolle artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Stichting Fight cancer selecteert elk jaar samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken. Maak via deze pagina kennis met deze specifieke onderzoekers en lees over hun baanbrekende onderzoeken. Meer informatie over de financiën van Fight cancer vind je hier.

Waarom wordt er € 0,89 in rekening gebracht bij een donatie? 

add remove

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Zij rekenen hosting- en transactiekosten. Fight cancer probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Als iedereen €0,89 extra bijdraagt, kunnen wij daarmee de kosten van het platform zoveel mogelijk wegstrepen, zodat er meer naar onderzoek kan gaan. Uiteraard hebben zowel deelnemers als donateurs de keuze om wel of niet bij te dragen aan deze kosten.

Hoe begin ik met donaties werven?

add remove

Het werven van donaties is voor iedereen anders. Uit ervaring weten wij dat de eerste stap is het benaderen van jouw directe omgeving. Denk aan vrienden, kennissen, famile en collega's. 

Door jouw persoonlijke verhaal te delen, zijn mensen sneller bereid om te doneren. Vertel waarom jij meezwemt: doe je het voor de uitdaging, ter nagedachtenis aan iemand die je aan kanker hebt verloren, om iemand te steunen die nu een moeilijke tijd doormaakt, of om een dierbare bij te staan?

Om jou op weg te helpen, hebben wij verschillende tips samengesteld. Deze tips ontvang je in de dagen na jouw inschrijving ook per mail. Wil je de tips nog een keertje teruglezen? Klik dan hier

Ik ben deelnemer en krijgt per sms een Tikkie-link toegestuurd. Klopt dat?

add remove

Ja dat klopt. Sinds 2022 werken wij met Tikkie samen om er zo voor te zorgen dat doneren nog makkelijker en sneller gaat! De Link die je per SMS ontvangt is gekoppeld aan jouw persoonijke actiepagina. Wij raden je aan deze link te delen in al je Whatsapp groepen met jouw persoonlijke verhaal, om zo hopelijk samen met ons zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar kanker. Na betaling wordt de donatie zichtbaar op jouw profiel!

Wat is het verschil tussen doneren aan een deelnemer en doneren aan een team?

add remove

Als je op een deelnemer doneert, wordt het bedrag zowel bij de deelnemer als bij het team opgeteld. De totale donaties van alle teamleden vormen samen het bedrag op de teampagina. Doneer je rechtstreeks aan het team, dan wordt het bedrag alleen op de teampagina weergegeven en niet gekoppeld aan een specifieke deelnemer.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil handmatig het geld overmaken of pas later betalen. Kan dat? 

add remove

Ja dat kan. Je kunt bij het doen van een donatie bij de tweede stap een betaalmethode kiezen. Als je hier de optie ‘factuur/EFT’ kiest, ontvang je een factuur per mail die je dan binnen 14 dagen betaalt. In verband met de financiële administratie kan het wel tot uiterlijk 10 werkdagen duren voordat jouw donatie zichtbaar wordt. 

Ik heb een donatie gedaan via een Tikkie link. Ik zie echter dat mijn donatie (nog) niet op de persoonlijke pagina staat bijgeschreven.

add remove

De verwerking van een donatie, gedaan via de Tikkie link, kan tot 2 dagen duren. Mocht jouw donatie daarna nog niet zichtbaar zijn, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik zie een donatie onderaan mijn persoonlijke pagina, maar het bedrag is niet in mijn donatieteller verwerkt.

add remove

De verwerking van een donatie is eerst zichtbaar op je persoonlijke pagina en wordt met enige vertraging opgeteld bij de donatieteller.

Ik word doorverwezen naar een pagina van Girogate, klopt dat?

add remove

Ja, dat klopt. Alle betalingen worden gedaan via het payment platform van Girogate/Stripe.

Op mijn afschrift staat een Duits rekeningnummer, klopt dat?

add remove

Ja, dat klopt. Dit is het rekeningnummer van onze betaalprovider Stripe.

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

add remove

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kan je een mailtje sturen naar info@fightcancer.nl om het op te lossen. Vermeld hierin duidelijk op wie je gedoneerd hebt en naar wie het eigenlijk had gemoeten.  

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

add remove

Je kunt doneren via iDeal, PayPal of met creditcard. Dit kan dus ook als je een buitenlands rekeningnummer hebt. We hebben gemerkt dat het vanuit Frankrijk en Duitsland soms niet altijd gemakkelijk lijkt te gaan. Kies in dit geval voor de optie betalen op factuur/EFT. Hiermee moet je handmatig een bedrag overboeken volgens de instructies die je vanuit ons per e-mail ontvangt.

Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet d.m.v. overboeken, creditcard of PayPal, neem dan even contact met ons op, dan maken wij het voor jou in orde. 

Mogen Businessteams zelf acties opzetten om donaties te werven?

add remove

Graag zelfs! We omarmen alle initiatieven die donaties opleveren voor het goede doel. We vernemen graag welke acties jullie gaan houden en komen graag met jullie in contact hierover. 

LoveLife Run en Stichting Fight cancer is in geen geval verantwoordelijk voor acties die derden opzetten.

Hoe kan ik LoveLife Run | Amsterdam bereiken?

add remove

Wij raden iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets of met het OV naar het event te komen. Meer informatie zal op de Praktische Informatie-pagina of per mail worden gedeeld.

Wat moet ik meenemen op de dag van het evenement?

add remove

Zorg je dat comfortabele hardloopschoenen en kleding draag op de dag van het evenement. Denk verder ook aan een zonnebril, handdoek, iets te eten en een flesje water. Vergeet je op de dag zelf niet in te smeren met zonnebrand.

Zijn er kleedruimtes en douches beschikbaar?

add remove

Dat is verschillend per Run. Je krijgt op voorhand informatie per mail of bekijk de Praktische informatie-pagina op deze website. 

Neem gerust contact op met de lokale organisatie via de contactpagina.

Wat doet LoveLife Run aan duurzaamheid?

add remove

Uiteraard is duurzaamheid voor Fight cancer een belangrijk thema. De materialen om onze events aan te kleden (bijvoorbeeld beachflags en stoffen wimpellijnen) hergebruiken wij meerdere jaren. Ook hebben wij op onze evenementen inleverpunten waar deelnemers giveaways kunnen inleveren als ze deze niet mee naar huis willen nemen (denk aan een handdoek of medaille). We raden onze lokale teams ook aan om te kijken naar hergebruik van T-shirts als vrijwilligers deze niet mee naar huis willen nemen. Ook sturen we onze teams aan om met de gemeente te kijken naar de mogelijkheden voor het direct scheiden van afval. Tot slot adviseren wij deelnemers en bezoekers van onze evenementen zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.  

Hoe wordt de veiligheid van renners bewaakt?

add remove

Dankzij de inzet van partijen zoals gediplomeerde EHBO-ers en verkeersregelaars proberen wij dit evenement zo veilig mogelijk te organiseren. LoveLife Run is geen hardloopwedstrijd en er zal dus ook geen tijdsregistratie zijn. (Ex)Kanker patiënten nemen deel aan een trainingsprogramma van 12 weken om zo te zorgen dat ze er helemaal klaar voor zijn om de 5km te voltooien.

Houd er rekening mee dat deelname aan LoveLife Run op eigen risico is. Bekijk het deelnemersreglement voor de details. 

Kan ik veilig meerennen als ik zwanger ben?

add remove

We raden je aan om te overleggen met jouw huisarts of deelname aan LoveLife Run voor jou veilig is. 

Hoe blijf ik op de hoogte van alle acties van Fight cancer?

add remove

Je kunt ons natuurlijk op Facebook en Instagram volgen. Daarnaast kan je je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief. Geen zorgen over spam, we sturen ongeveer eens per kwartaal een nieuwsbrief!

Ik heb nog een vraag, bij wie kan ik terecht?

add remove

Als jij nog vragen hebt die niet tussen deze FAQ staan, dan kan je contact opnemen met het lokale organisatieteam. Bekijk hiervoor de informatie op de contactpagina onder het kopje 'Contact'.