Nieuwe datum bekend!

24 Jul 2024

Groots nieuws, er is een nieuwe datum bekend! Hoewel ons blauwe hart nog steeds een beetje huilt dat we niet op 13 juli in de Eem konden springen, zijn we de afgelopen week hard bezig geweest om te zoeken naar een nieuwe datum dit kalenderjaar. En in samenwerking met de gemeente Amersfoort hebben we een nieuwe datum gevonden. 

Swim to Fight Cancer Amersfoort vindt doorgang op zondag 1 september in de Eem.

We zijn weer volledig in de voorbereiding naar dit evenement, lees deze mail goed door voor antwoorden op jouw vragen:

IK KAN NIET OP 1 SEPTEMBER

Dat vinden we enorm spijtig, maar het kan natuurlijk voorkomen dat jij niet meer beschikbaar bent op de nieuwe datum. 

Helaas zijn we aan veel externe factoren gebonden en kunnen we nooit een datum vinden waarop iedere deelnemer beschikbaar is. Wat kan je doen?

  • Je inschrijfgeld doneren.
  • Je inschrijfgeld terugvorderen.

Vul in beide gevallen het https://forms.gle/iiB7ni4J6DAhnmbz9 in. We doen ons uiterste best om z.s.m. je inschrijfgeld terug te betalen. Reeds opgehaalde donaties kunnen niet worden terugbetaald. Maar deze komen sowieso ten goede van onderzoek naar kankergenezing. 

WATERKWALITEIT

De locatie op het Eemplein aan de Koppelpoort staat voor ons centraal voor de mooie stad Amersfoort.  Een unieke zwemervaring door met elkaar te zwemmen midden in de stad. Hoewel we ons altijd bewust zijn geweest van de uitdagingen die het water van de Eem met zich meebrengt, hopen we alsnog in de Eem te kunnen zwemmen. Gezien het geen zwemwater betreft, hebben we in de aanloop van het geannuleerde evenement op 13 juli meerdere testen uitgevoerd om de waterkwaliteit te waarborgen. In de komende periode zullen we dat ook absoluut blijven doen, waarbij we komende editie zelf conclusies uit deze testen zullen halen zonder te wachten op het definitieve rapport van het Waterschap, waardoor we kunnen uitwijken naar een plan B. 

PLAN B 

In de originele plannen hebben we (net als in 2022) Emiclaer als uitwijkoptie gehouden. Helaas kwam in de aanloop naar 13 juli het rapport vanuit het Waterschap te laat om het hele evenement te verplaatsen en tevens garanderen dat Emiclaer wel kwalitatief zwemwater had.Hoewel we nog steeds hopen op een mooi evenement op het Eemplein op 1 september, kiezen we deze keer voor een plan B op een locatie waar de waterkwaliteit altijd op orde is. Op deze manier kunnen we garanderen dat we op 1 september het water in duiken. Bij Emiclaer is de waterkwaliteit namelijk ook niet te garanderen en daarnaast is de broedtijd van vogels begonnen en willen we dit niet met een evenement verstoren.

INSCHRIJVINGEN GEOPEND 

Omdat het evenement is verplaatst naar 1 september hebben we ook de inschrijving voor nieuwe deelnemers geopend. De inschrijfpagina sluit zich wederom weer een week voor het evenement. 

WAVEPLANNING

Als de inschrijving sluit, maken we een nieuwe wave planning. In de week voor het evenement ontvang jij de wave planning, met jouw starttijd en jouw badmutsnummer.