Bereid je goed voor!

Goed dat je mee gaat doen aan Swim to Fight Cancer! Op deze pagina vind je meer informatie over hoe jij je kan voorbereiden op jouw Swim. Denk aan trainingen, het regelen van een goed wetsuit enzovoort.

Succes en veel plezier bij je voorbereidingen!

Trainingen

Mocht je gezellig met andere deelnemers van Swim to Fight Cancer willen trainen in groepsverband, dan bieden wij jou die mogelijkheid aan. Elke maandagavond in mei zullen er trainingen plaatsvinden!
Wil je zelfstandig aan de slag om je conditie en/of techniek te verbeteren?
Dan zijn de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach iets voor jou! Onze partner KNZB biedt alle deelnemers van Swim to Fight Cancer toegang tot Mijnzwemcoach. Dit is een platform waarop trainingsschema’s, tips en tricks te vinden zijn over zwemmen (in open water). Je kunt gebruik maken van meer dan 200 trainingsschema's gericht op jouw doel en niveau.

Er zijn ook zwemmers die regelmatig oefenen in buitenwater. Kijk voor de mogelijkheden op de site van de Nederlandse Openwater Web. Daar kun je meer informatie vinden over trainings- en wedstrijdmogelijkheden en zijn er fora waarin informatie over buitentrainingen wordt gedeeld. Daarnaast raden wij je aan om je aan de adviezen van de KNZB te houden met betrekking tot zwemmen in open water. 

Wetsuits

De organisatie draagt zorg voor de zwemveiligheid en verplicht daarom het dragen van een wetsuit. Deze kun je ook huren. Volg onze nieuwsbrief waarin we informatie delen over de koop of huur mogelijkheden. 

De voordelen van het dragen van een wetsuit:
-  Het beschermt je tegen de kou en onderkoeling
- Je kan gemakkelijker zwemmen, omdat een wetsuit je meer drijfvermogen geeft. 

Het is wel van belang dat je een wetsuit draagt dat speciaal bedoeld is voor zwemmen (en niet voor watersport). Anders kan het zwemmen juist moeilijker worden.

Veiligheid en gezondheid

De meeste zwemmers van Swim to Fight Cancer doen ongeveer een uur over het zwemmen van 2 kilometer. Een zeer geoefende zwemmer doet er rond de 30 minuten over. 

Dankzij de inzet van partijen zoals Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade en gediplomeerde EHBO-ers organiseren wij dit evenement op een zo veilig mogelijke manier. 


Houd er rekening mee dat deelname aan Swim to Fight Cancer op eigen risico is. De waterkwaliteit wordt in mei 2025 wekelijks getest. Indien de waterkwaliteit ten tijde van het evenement onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het organiseren van een andere activiteit. Bekijk het deelnemersreglement of de informatiepagina 'Waterkwaliteit' voor meer informatie.